Divorțul: nu trebuie să fie o tragedie

divortul nu e tragedieÎn viața unui cuplu există momente în care unul din parteneri sau (poate) amândoi, ajung la concluzia că nu mai pot trăi împreună. Soluția juridică este divorțul. Deși aceasta este o situație grea de viață și un moment neplăcut, totuși lucrurile nu trebuiesc privite ca o tragedie iremediabilă. Divorțul poate fi o șansă la un nou început pentru parteneri și o ocazie de a scăpa de situația tensionată pentru copii.

Părinții nefericiți care se ceartă permanent, sau, mai rău, sunt violenți verbal sau fizic reprezintă o situație de nedorit pentru copii. Aceștia trebuie protejați prin a li se comunica faptul că sunt iubiți de către ambii părinți și nu est evina lor faptul că mama și tata nu se mai înțeleg așa de bine ca înainte.

Situația trebuie rezolvată pentru ca partenerii să poată relua viața și să o poată reface, singuri sau cu alte persoane. Sprijinul familiei și al prietenilor este esențial. De asemenea, consilierea psihologică este foarte recomandată.

Rezolvarea juridică este întotdeauna la îndemână prin apel la avocatul specializat. Noi vă putem îndruma în pașii ce trebuie urmați, cum se formulează cererea, unde se adresează și tot ce este necesar. În realitate procedura nu este așa de grea cum cred mulți dacă ai un avocat bun alături. Șansa la un nou început este de preferat atunci când lucrurile nu mai pot continua ca în trecut.