Divorț, custodie minor: am câștigat pentru tată copilul minor prin modificarea acordului notarial

tata copilAvocat Alex Galan a căștigat prin Sentința Civilă nr. 5842/18.05.2017 a Judecătoriei Constanța un proces care confirmă (alături de alte succese similare) că este posibil ca un avocat bun să încline balanța și în favoarea tatălui, în lupta pentru copilul minor.

Jurisprudența ne arată că în general, mai ales când este vorba de copii mai mici de 5 ani, instanța stabilește domiciliul copilului la mamă, după divorț. Totuși, legea nu instituie șanse preferențiale; și tatăl are drepturi egale.

Un avocat bun poate demonstra că tatăl este acela care poate a fost mai implicat în viața minorului, mai dedicat, mai prezent. De asemenea, contează ce șanse de dezvoltare poate oferi în viitor.

În speța de care vorbim, părțile au divorțat la notar, cu mai mult de un an inainte, stabilind de comun acord domiciliul copilului la mamă. Tatăl avea drept de vizitare în weekenduri și în vacanțe. Ulterior, tatăl a cerut motivat schimbarea de către instanță a acestei înțelegeri, în sensul stabilirii domiciliului la el. Mama se mutase între timp din Constanța la București.

Instanța a dat câștig de cauză tatălui, pentru că avocat Alex Galan a reușit să probeze și să argumenteze aceea că tatăl este mai implicat și mai dedicat pentru creșterea și dezvoltarea minorului decît mama. Decizia a fost una grea, ambii părinți fiind educați și integrați social.

hot minor NCA 001

  1. Pingback: Divorț, custodie minor: am câștigat pentru tată copilul minor prin modificarea acordului notarial — Avocat ALEX GALAN – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“
  2. Pingback: Divorțul: există custodie comună? | Avocat ALEX GALAN